KOCAELİ / KANDIRA - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Mrt

''Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü'' faaliyetleri kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirilerek, öğrencilerimizin olası bir deprem anında yapması gerekenler konusunda bilgilenmeleri amaçlanmıştır.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimize yönelik Sağlıklı Beslenme, Diyabet, Diş Sağlığı konularında eğitim verilerek öğrencilerimizin bu konulara dair bilgi sahibi olması amaçlandı.

çalıkuşu dergisi

Şbt

Her yıl 9 Şubat günü, Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak kutlanmaktadır. Eğer sigara kullanıyor iseniz, bunun bir hastalık olduğunu bilmeli ve bir an önce size yardımcı olacak bir ''Sigara Bırakma Polikliğine'' başvurmalısınız.

Şbt

TEKNOFEST 2024 BİLGİLENDİRME

Ock

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ilk yarıyıl dönemi yapılan karne töreni ile tamamlandı.Bir eğitim öğretim dönemini çalışarak ve başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin bir süre dinlenmeleri için eğitim öğretime kısa bir mola verildi.Sınıf bazında başarı gösteren sınıf birinci ve ikincilerine İstiklal Marşı töreni öncesi hediyeleri dağıtıldı.

Tüm öğrencilerimizi çabalarından dolayı tebrik ediyor ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Sınıflar bazında öğrencilerimizin genel kültür seviyelerini artırmak, yeteneklerini ölçmek ve geliştirmek amacıyla bilgi yarışmaları yapılmıştır. Öğrencilerimizin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve bilişsel yeteneklerini geliştirmek için etkinliklerimizde kelime oyunlarına yer verilmiştir.

En Sevdiğini Paylaş etkinliği ile en sevdikleri ve değer verdikleri, kendilerine ait bir nesneyi hediye olarak verdikten sonra paylaşmanın keyifli bir eylem olduğunun farkına varmaları, saygı çerçevesinde her türlü duyguya anlayışla yaklaşması gerektiğini kavramaları amaçlanmıştır.

Öğrencilerimiz faaliyetler çerçevesinde ilgi çekici olduğunu düşündükleri yeteneklerini sergileyerek, keyifli ve verimli vakit geçirdiler.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü sevgi,saygı ve özlemle anıyoruz.

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."Mustafa Kemal ATATÜRK

Ekm

Ey Türk Gençliği!Birinci vazifen;Türk istiklalini ,Türk Cumhuriyetini ,ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.Mustafa Kemal ATATÜRK

Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün benim en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda düzenlenen program ile coşku ve gururla kutlandı.Her şube düzeyinde öğrencimiz hazırlamış oldukları etkinlikler ile programa katılım gösterdiler.Velilerimize ve öğrencilerimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuz 2.,3. ve 4. sınıf öğrencileri ilçemiz Bilgi Evlerinde Üreten Sınıflar Atölyesi Çalışması kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek eğlenceli ve kaliteli zaman geçirdiler.

Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

30 Ağustos Zafer Bayramımızın yıl dönümünde ,başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman silah arkadaşlarını saygı ve özlemle anıyor,hür yarınlarımız için canları pahasına göstermiş oldukları kahramanlık adına bir kez daha minnet duyuyoruz.